Značajno mesto u Galenikinom proizvodnom asortimanu zauzimaju preparati koji popravljaju kvalitet života, koji čoveku pružaju mogućnost da živi zdravo i pored brojnih rizika po zdravlje koje savremeni način života nosi.

Prateći zahteve tržišta lekova na kome se primećuje povećana potreba za samolečenjem, dodatnom terapijom i upotrebom dijetetskih sredstava u zdravoj populaciji, Galenika a.d. je nastavila da razvija svoj program dijetetskih preparata, po kome je prepoznaje najšira grupa potrošača. Neki od proizvoda iz ove grupe postali su snažan brend i zaštitni znak Galenike.

Perspektive ovog programa i mogućnosti njegovog razvoja su velike s obzirom na stav savremene medicine da se blagovremenim i adekvatnim unošenjem biološki vrednih komponenti mogu sprečiti ozbiljna oboljenja.

Program parafarmacije obuhvata grupe preparata namenjenih prevenciji i samolečenju – dijetetske suplemente, medicinske flastere i sredstva opšte upotrebe.

Za proizvodnju dijetetskih suplemenata uređen je proizvodni prostor u skladu sa svim zahtevima za ovu vrstu proizvodnje, što je i potvrđeno dobijanjem sertifikata ISO 9001 i HACCP.

Proizvodnja medicinskih flastera je usaglašena sa zahtevima ISO 9001 i ISO 13485 (“CE” znak), što je i potvrđeno od strane nemačke sertifikacione kuće TÜV SÜD 2009.god.

Program parafarmaceutike obuhvata 28 dijetetskih proizvoda u 60 oblika, 10 proizvoda iz grupe medicinskih sredstava i 16 predmeta opšte upotrebe. Naši proizvodi su osim u Srbiji, registrovan i na još 20 inostranih tržišta.

 • Anbol®

  Anbol®

  Generičko ime (INN): acetilsalicilna kiselina Doza i pakovanje: tableta 20 x 300 mg Indikacije ili namena:…

 • Anbol® CARDIO

  Anbol® CARDIO

  Generičko ime (INN): acetilsalicilna kiselina Doza i pakovanje: gastrorezistentna tableta; 100 mg; blister,…

 • Defrinol®

  Defrinol®

  DEFRINOL® FILM TABLETA Generičko ime (INN): pseudoefedrin, ibuprofen Doza i pakovanje: film tableta…

 • Defrinol® Forte

  Defrinol® Forte

  DEFRINOL® FILM TABLETA FORTE Generičko ime (INN): pseudoefedrin, ibuprofen Doza i pakovanje: film tableta…

 • Defrinol® sirup

  Defrinol® sirup

  DEFRINOL® SIRUP Generičko ime (INN): pseudoefedrin, ibuprofen Doza i pakovanje: sirup (30 mg+100 mg)/5…

 • Diklofen®

  Diklofen®

  Generičko ime (INN): diklofenak Doza i pakovanje: gel 1%, 50 g Indikacije ili namena: olakšava simptome…