Značajno mesto u Galenikinom proizvodnom asortimanu zauzimaju preparati koji popravljaju kvalitet života, koji čoveku pružaju mogućnost da živi zdravo i pored brojnih rizika po zdravlje koje savremeni način života nosi.

Prateći zahteve tržišta lekova na kome se primećuje povećana potreba za samolečenjem, dodatnom terapijom i upotrebom dijetetskih sredstava u zdravoj populaciji, Galenika a.d. je nastavila da razvija svoj program dijetetskih preparata, po kome je prepoznaje najšira grupa potrošača. Neki od proizvoda iz ove grupe postali su snažan brend i zaštitni znak Galenike.

Perspektive ovog programa i mogućnosti njegovog razvoja su velike s obzirom na stav savremene medicine da se blagovremenim i adekvatnim unošenjem biološki vrednih komponenti mogu sprečiti ozbiljna oboljenja.

Program parafarmacije obuhvata grupe preparata namenjenih prevenciji i samolečenju – dijetetske suplemente, medicinske flastere i sredstva opšte upotrebe.

Za proizvodnju dijetetskih suplemenata uređen je proizvodni prostor u skladu sa svim zahtevima za ovu vrstu proizvodnje, što je i potvrđeno dobijanjem sertifikata ISO 9001 i HACCP.

Proizvodnja medicinskih flastera je usaglašena sa zahtevima ISO 9001 i ISO 13485 („CE“ znak), što je i potvrđeno od strane nemačke sertifikacione kuće TÜV SÜD 2009.god.

Program parafarmaceutike obuhvata 28 dijetetskih proizvoda u 60 oblika, 10 proizvoda iz grupe medicinskih sredstava i 16 predmeta opšte upotrebe. Naši proizvodi su osim u Srbiji, registrovan i na još 20 inostranih tržišta.

 • FLEXOGAL® elastik KUTIJA

  FLEXOGAL® elastik KUTIJA

  Sastav proizvoda: elastična perforirana traka na bazi poliestra koja je homogeno namazana hipoalergijskim…

 • FLEXOGAL® strips junior

  FLEXOGAL® strips junior

  Sastav proizvoda: transparentna, polietilenska traka je homogeno namazana hipoalergijskim lepkom. U srednjem…

 • FLEXOGAL® strips KUTIJA

  FLEXOGAL® strips KUTIJA

  Sastav proizvoda: perforirana, plastična traka koja je homogeno namazana hipoalergijskim lepkom. U srednjem…

 • FLEXOGAL® strips transparent KUTIJA

  FLEXOGAL® strips transparent KUTIJA

  Sastav proizvoda: transparentna,polietilenska traka je homogeno namazana hipoalergijskim lepkom. U srednjem…

 • GALOPLAST® KALEM

  GALOPLAST® KALEM

  Sastav proizvoda: pamučno platno, lepak Pakovanje: flaster na kalemu 1 cm x 1 m 2 cm x 1 m 2,5 cm x…

 • GALOPLAST® P KALEM

  GALOPLAST® P KALEM

  Sastav proizvoda: papir, poliakrilatni hipoalergijski lepak Pakovanje: flaster na kalemu 2,5 cm x 10…