Politika privatnosti

Galenika a.d. poštuje sve zakonske odredbe o zaštiti podataka o ličnosti. Ovom internet stranicom upravlja Galenika a.d. (u daljem tekstu: Galenika ). Galenika, kao rukovalac podataka, je odgovorna za sadržaje koji se nalaze na njenoj internet stanici. Galenika posluje u skladu sa principima poslovanja koji poštuju najviše standarde poštovanja privatnosti.

Pravilnikom o zaštiti podataka o ličnosti “Galenike” a.d. Beograd određeni su način prikupljanja i obrade podataka o ličnosti koji se odnose na zaposlene, poslovne partnere i druga fizička lica u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti (“Sl. glasnik RS”, br. 87/2018) i ostalim propisima koji uređuju zaštitu podataka o ličnosti.

 

Prikupljanje ličnih podataka

Prikupljanje ličnih podataka tokom pregledanja internet stranice www.galenika.rs (u daljem tekstu: web stranica) je anonimno i tom prilikom se ne prikupljaju podaci koji bi omogućili Vašu ličnu identifikaciju kao što su ime i prezime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa (u daljem tekstu: lični podaci).

Posebno ćemo naglasiti kada su nam Vaši lični podaci potrebni radi pružanja usluge ili realizacije transakcije koju ste zatražili. Lični podaci koje prikupljamo putem web stranica mogu uključivati Vaše ime i prezime, adresu, telefon, e-mail adresu, i druge podatke po potrebi. Galenika a.d. automatski prikuplja podatke o Vašem računaru. Ovi podaci mogu uključivati tip pretraživača, ime domena, vreme pristupa, adrese web stranica i sl. . Galenika a.d. ove podatke koristi sa ciljem da ponudi svoje proizvode i usluge, održava i unapređuje njihov kvalitet i prikuplja statističke podatke vezano za korišćenje svoje web stranice.

Upisom ličnih podataka u predviđena polja na web stranicama potvrđujete da ste svoje lične podatke dobrovoljno stavili na raspolaganje (saglasnost) i da dozvoljavate da se koriste za istu svrhu za koju su i dati. Podatke prikupljamo isključivo radi postupanja po Vašem zahtevu, i podatke mogu koristiti samo zaposleni u Društvu, a dostavljeni podaci predstavljaju minimum informacija koji nam je u ove svrhe neophodan.

Prikupljene podatke Galenika a.d. obrađuje sa istim ciljem zbog kojih su i dati, odnosno analize posećenosti web stranice i pružanja adekvatnih informacija svojim klijentima o proizvodima i uslugama iz svoje ponude. Galenika može koristiti prikupljene podatke kako bi unapređivala korisničku uslugu, omogućila jednostavnije korišćenje web stranice time što će eliminisati potrebu za ponovljenim upisivanjem istih podataka, kao i sa ciljem prilagođavanja web stranice Vašim potrebama i interesovanjima.

Galenika a.d. , kao rukovalac i obrađivač podataka preduzima neophodne tehničke, kadrovske i organizacione mere zaštite podataka, u skladu sa utvrđenim standardima i postupcima, koje su potrebne da bi se Vaši lični podaci zaštitili od gubitka, uništenja, nedopuštenog pristupa, promene, objavljivanja i svake druge zloupotrebe.

Politika kolačića (cookies)

Kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo prilikom pregledanja Galenika a.d web stranice, obaveštavamo Vas da ova web stranica na Vaš računar smešta malu količinu informacija zvanih kolačići (cookies). Korišćenjem ove web stranice pristajete na korišćenje kolačića. Ukoliko ih blokirate, i dalje ste u mogućnosti da pregledate stranicu, ali sa ograničenim funkcionalnostima.

Šta je kolačić?
Kolačić je informacija postavljena na lični računar ili mobilni uređaj u trenutku pregledavanja internet stranice koju ste posetili. Kolačići omogućavaju jednostavnije korišćenje, budući da olakšavaju internet podešavanja (jezik ili adresa) tako da ih pri ponovnom učitavanju stranice aktiviraju. Na taj način informacije su prilagođene Vašim potrebama i uobičajenim načinima korišćenja, odnosno poboljšavaju Vaše korisničko iskustvo prilikom pregledanja Galenika a.d. web stranice.
Osim ovih jednostavnih informacija vezanih za lakše upravljanje, kolačići mogu sačuvati i veliki broj ličnih podataka za šta Vi prethodno morate dati saglasnost. Ukoliko niste dali saglasnost, kolačići ne mogu pristupiti datotekama na Vašem računaru.

Kolačići takođe omogućavaju da pratimo posećenost i saobraćaj na našim web stranicama (pomoću alata kao što je Google Analytics). Sve informacije koje na taj način kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su i ne dele se s bilo kojim drugim subjektima.

Koristi li ova web stranica kolačiće?
Da, ova internet stranica koristi kolačiće kako bi vam osigurala jednostavnije i bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi ova web stranica?

– Privremene kolačiće (Session cookies) – koji će se automatski izbrisati prilikom zatvaranja internet pretraživača u kome radite.
Privremeni kolačići ili kolačići sesije, uklanjanju se sa Vašeg ličnog računara ili mobilnog uređaja u trenutku zatvaranja internet pretraživača koji ste koristili za pregled stranice. Uz pomoć ovih kolačića, stranice prikupljaju privremene podatke.

– Marketing kolačiće – ovi, obično kolačići treće strane, koriste se za prikazivanje oglasa/reklama koji su relevantni za Vas. Takođe će ograničiti broj prikaza određenog oglasa i meriti efikasnost oglasnih kampanja. Kolačići se sećaju vaše posete i ponašanja na sajtu.
Kolačići za oglašavanje trećih strana i usluge koje mi koristimo uključuju npr: „Google Ads”, Facebook Pixel.

Kako onemogućiti kolačiće?
Sve ove informacije mogu biti smeštene na Vaš računar ili mobilni uređaj jedino ako Vi to omogućite – internet stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im vi niste dali, a ne mogu ni pristupiti drugim sadržajima na Vašem računaru ili mobilnom uređaju.

Isključivanjem kolačića onemogućavate prikupljanje kolačića na svom računaru ili mobilnom uređaju. Postavke kolačića mogu da se konfigurišu i menjaju u internet pregledaču koji ste odabrali.

Isključenje odgovornosti
U izuzetnom slučaju greške na nekoj od stranica Galenika a.d. internet prezentacije, Galenika a.d. će nastojati da istu ispravi u što kraćem vremenskom periodu i da ažurira sadržaj svojih internet stranica.

Usled mogućnosti postojanja eventualne greške ili nenamernog propusta na nekoj od stranica ove prezentacije, pozivamo sva zainteresovana fizička i pravna lica da se o konkretnim uslovima svih proizvoda i usluga koji su predstavljeni na ovom sajtu, obavezno prethodno raspitaju u Galenika a.d. ili pozivom našeg Call centra na brojeve telefona (+381) 11 307 10 77.

Linkovi
Galenika na svojoj web stranici putem linkova Vam daje mogućnost povezivanja sa drugim web stranicama (Facebook, Linkedin, Instagram), baš kao što se te stranice mogu povezati sa našom.

Važno je da znate da druge web stranice funkcionišu u skladu sa njihovim Uslovima korišćenja i Pravilima privatnosti i da Galenika a.d. nema kontrolu nad istima, da ne poseduje njihove podatke, niti može da garantuje, ili da bude odgovoran za bilo koji sadržaj, reklamu, proizvode ili druge materijale koji su dostupni na tim web stranicama.

Informacija o obradi podataka o ličnosti i kontakt podaci
Više o načinu obrade ličnih podataka od strane Galenika a d. možete pročitati na sledećem linku – Obaveštenje o obradi podataka o ličnosti. Za pitanja iz oblasti zaštite podataka o ličnosti možete pisati na e-mail adresu: zastitapodataka@galenika.rs

Završne odredbe
Galenika a.d. zadržava pravo promene ove Politike privatnosti. U slučaju da dođe do izmene postojeće Politike privatnosti, blagovremeno ćemo vas obavestiti na uočljiv način. Ljubazno Vas molimo da povremeno proverite eventualne izmene ove Politike privatnosti kako biste bili pravovremeno informisani o njenim promenama.