Galenika je vlasnik GMP sertifikata

Farmaceutski sistem kvaliteta postao je neophodan element za povećanje konkurentnosti i opstanka organizacije na globalnom tržištu lekova, dok je implementacija svih standard kvaliteta zahtev u čitavoj organizaciji. Efektivan sistem menadžmenta kvalitetom u skladu sa najboljom praksom u Galenici se realizuje kroz implementaciju smernica GMP i ISO standarda.

Već duži niz godina Galenika postiže značajne rezultate u primeni zahteva dobre proizvođačke prakse, koja se kao termin prepoznaje širom sveta u proizvodnji i kontroli kvaliteta farmaceutskih proizvoda. U ovoj oblasti postigli smo najviši nivo kvaliteta i to potvrdili sticanjem EU GMP sertifikata za Fabriku čvrstih farmaceutskih preparata 2017. godine. Posedujemo i GMP sertifikat Ruske Federacije za sve proizvode koji su registrovani u ovoj državi.

Galenika je danas vlasnik GMP sertifikata za sve proizvodne pogone lekova koje je izdalo Ministarstvo zdravlja Srbije. GMP usaglašenost Kontrole kvaliteta potvrđena je i proverom od strane ugovornih partnera.

Naši procesi projektovanja, proizvodnje, ugradnje i servisiranja proizvoda u skladu sa zahtevima korisnika i zakonskom regulativom jesu posledica implementiranja i održavanja standarda ISO 9001.

Primenom HACCP sistema na osnovu analize rizika i preventivnih mera obezbeđena je proizvodnja dijetetskih proizvoda visokog nivoa kvaliteta. U 2018. godini uspešno smo izvršili implementaciju nove verzije standarda ISO 9001:2015, kao i resertifikaciju prema novim zahtevima od strane sertifikacionog tela TÜV SÜD Management Service iz Nemačke. Time smo stvorili uslove za poboljšanje kvaliteta naših proizvoda, povećanje zadovoljstva korisnika, merenje performansi sistema i dalje unapređenje procesa i imidža naše kompanije.

Naši sertifikati

Izvršili smo i resertifikaciju prema standardu HACCP za dijetetske proizvode, kao i promenu sertifikacionog tela.

Politika kvaliteta i bezbednosti proizvoda