1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Saopštenje povodom konferencije

PDF Štampa El. pošta

"Galenika a.d." je u ponedeljak, 07.04.2008., u 14h sazvala hitnu i vanrednu konferenciju za štampu povodom eksplozije i požara koji se dogodio u nedelju uveče, 06.04.2008., oko 19h u prostorijama fabrike pesticida i insekticida "Galenika Fitofarmacija a.d.", a koja se nalazi u neposrednoj blizini kompanije "Galenika a.d.", naše najveće fabrike lekova.

Naime, incident se dogodio u jednom od objekata fabrike "Galenika Fitofarmacija a.d." i izazvao veliku štetu. Na žalost, mnogi mediji su preneli pogrešne i neproverene informacije informacije o akcidentu tako što su doveli u vezu ceo događaj sa "Galenikom a.d.", što je i bila glavna tema konferencije koju je ispratio izuzetno veliki broj predstavnika medija.

Na konferenciji, novinarima se obratio Generalni direktor "Galenike a.d." Aleksandar Pravdić koji je istakao da se eksplozija dogodila u fabrici "Galenika Fitofarmacija a.d.", koja već 18 godina posluje samostalno, od kada je izdvojena iz sastava kompanije "Galenika a.d." i da sada nema nikakve veze sa "Galenikom a.d.", a da je objavljivanjem netačnih informacija pojedinih medija, da se požar dogodio u "Galenici a.d.", fabrici lekova naneta je ogromna šteta, kao i povreda ugleda. Generalni direktor Galenike a.d. Aleksandar Pravdić tom prilikom je naveo da su takvi navodi medija uznemirili javnost, prvenstveno korisnike lekova "Galenike a.d.", kao i poslovne partnere kompanije, dobavljače... On je dodao da će ubuduće protiv medija koji budu objavljivali takve neproverene informacije, kompanija preduzeti pravne mere. Inače, prema rečima Generalnog direktora "Galenike a.d." postrojenja nisu oštećena u eksploziji i neće uticati na kvalitet proizvoda "Galenike a.d." . Proizvodnja u "Galenici a.d.", do čijeg delimičnog prekida je došlo usled eksplozije u susednoj fabrici, biće normalizovana već u utorak, 08.04.2008. Pravdić je objasnio da se u "Galenici a.d." danas sprovode minimalni uslovi rada i da je na posao došao samo neophodan broj ljudi koji odrađuju hitne i tekuće poslove, ali će sutra proizvodni proces biti normalizovan. On je pohvalio Vatrogasnu brigadu i Službu obezbeđenja "Galenike a.d.", navodeći da su pravovremeno intervenisali i uspeli da lokalizuju širenje požara, da zaštite ljude koji su bili na tim lokacijama i da zaštite postrojenje, sirovine i proizvode "Galenike a.d." i dodao da je deset osoba, zaposlenih u "Galenici a.d." smešteno na VMA, ali da su svi dobro i da će danas biti pušteni kućama.

Povratak