1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Društvena odgovornost

PDF Štampa El. pošta

drustvena-odgovornostDruštveno odgovorno poslovanje za Galeniku a.d. predstavlja stalnu posvećenost etičnom ponašanju na tržištu i kontinuirani doprinos ekonomskom razvoju, praćen poboljšavanjem života zaposlenih, njihovih porodica, zajednice i društva u celini. Poslujući na ovaj način, održavamo balans između ekonomskih i socijalnih ciljeva kompanije.

Društveno odgovorno poslovanje za Galeniku a.d. prevazilazi uske poglede koji ga smatraju oruđem odnosa sa javnošću koje služi poboljšanju ugleda kompanije u društvu. Galenika a.d. ide korak dalje i u skladu sa "Nacionalnom strategijom razvoja i promocije društveno odgovornog poslovanja u Republici Srbiji" stvara dodatu vrednost u društvu, ekonomiji i životnoj sredini i time donosi korist čitavom društvu. Takođe, jasno razlikujući korporativnu filantropiju i prosto povinovanje zakonu od društveno odgovornog poslovanja, Galenika a.d. ga uklapa u celokupnu poslovnu strategiju kompanije i na taj način obezbeđuje njegov višegodišnji kontinuitet.

Pored toga što podržavamo veliki broj akcija drugih aktera, kao što su lokalne samouprave i organizacije građanskog društva, iniciramo, razvijamo i sprovodimo i sopstvene društveno odgovorne projekte. Na taj način, naše akcije nisu stihijske, već su deo strategije, čiji najširi okvir predstavljaju Milenijumski ciljevi razvoja Ujedinjenih nacija. Iz tog razloga, Galenika a.d. je najviše uključena u sledeće oblasti društveno odgovornog poslovanja: bezbednost i zdravlje na radu, kontinuirano usavršavanje zaposlenih, briga o zdravlju zajednice u kojoj poslujemo, briga o mladima, zaštita dece, razvoj nauke, obrazovanja i sporta, zaštita životne sredine, kao i promocija etičkih poslovnih standarda. Kvalitetnom realizacijom projekata, Galenika a.d. na direktan način promoviše i podiže svest šire društvene zajednice o pitanjima društvene odgovornosti.

Takođe, važno je naglasiti da je Galenika a.d, jedna od retkih kompanija koja ima stručnjake zadužene isključivo za pitanja društveno odgovornog poslovanja.

Svi aspekti društveno odgovornog poslovanja Galenike a.d. imaju isti cilj - želju da pomognu i pruže podršku društvenom razvoju Srbije, uvek u korak sa zdravljem.Nazad