Ricardo Vian Marques, novi generalni direktor kompanije Galenika a.d. Beograd

Beograd, 16. Januar 2020 – Galenika a.d. godinu započinje promenom na vrhu kompanije. Ricardo Vian Marques je novoimenovani generalni direktor farmaceutske kompanije koja je nakon privatizacije 2017. postala deo NC Grupe, najveće farmaceutske kompanije u Brazilu i jedne od najvećih farmaceutskih kompanija u celoj Latinskoj Americi.

Marques je prethodne dve godine bio na poziciji izvršnog direktora za operativne poslove kompanije Galenika a.d. u Srbiji. Dosadašnji generalni direktor, Reinhard Andreas Dr. Nordmann, posle dve godine u Srbiji, nastavlja svoju profesionalnu karijeru na drugim projektima u Brazilu.

Marques poseduje bogato iskustvo u farmaceutskoj industriji, a prethodnih 15 godina je na pozicijama u NC grupi bio odgovoran za različita područja razvoja korporativnog poslovanja, dok nije prihvatio izazov da se pridruži timu novostečene kompanije u Srbiji 2017. godine.

Poslednje dve godine su bile veoma dinamične za Galeniku i pozitivne promene vidimo u svim aspektima poslovanja, organizacije, tima i naravno, rezultata. Zajedno smo uspeli da se vratimo na visoko, 2. mesto prema tržišnom učešću i donesemo značajne inovacije, što predstavlja veliki uspeh. Čeka nas dosta posla, ali spremni smo da nastavimo sa povećanjem proizvodnje i prodaje u Srbiji, regionu, kao i na drugim međunarodnim tržištima“, rekao je Ricardo Vian Marques.

Iako značajne, dosadašnje investicije su tek početak na našem odlučnom putu razvoja, dok u sledeće tri godine Galenika planira da poveća prodaju, dalje razvija tim i nastavi da uvodi značajne inovacije na srpskom tržištu, oslanjajući se na jak lokalni tim i njegovu stručnost, kao i veliko iskustvo kompanija u Srbiji i Brazilu“, zaključuje Vian Marques.

Leave a reply