Galenika platinasti sponzor trećeg Orea Art Marketa u Sarajevu u sklopu kojeg je donirala sredstva za udruženje Srce za djecu

Galenika je kao platinasti sponzor podržala treći Orea Art Market koji je održan u prelijepom ambijentu botaničke bašte Zemaljskog muzeja u Sarajevu 14. i 15. 08. 2021. Orea Art Market u sklopu kojeg su se okupili kreativci iz cijele Bosne i Hecegovine ponudio je bogat sadržaj, gdje je 58 izlagača prezentiralo svoje rukotvorine. 

Riječ je o jedinstvenom dvodnevnom događaju promotivno-prodajnog, kulturnog, zabavnog, ali prije svega humanitarnog karaktera, koji je namijenjen promociji bh. brendova i razvoju malih poduzetnika. Kompletan prihod od ulaznica kao i 5 posto od prodaje svakog proizvoda bit će donirani za potrebe Roditeljske kuće udruženja Srce za djecu oboljelu od raka. 

Galenika posluje u duhu drušveno odgovornih vrijednosti, a shodno humanitarnom karakteru ovog događaja, kompanija je odmah prepoznala potencijal projekta koji teži da pomogne u liječenju djece oboljele od raka, ali i podržava male biznise. Pružanje podrške ovakvim projektima je od izuzetnog značaja kako za cjelokupno društvo, tako i za svakog pojedinca.

Dodatno, Galenika se odlučila za donaciju novčanih sredstava ustanovi Roditeljska kuća udruženja Srce za djecu oboljelu od raka čiji požrtovan rad i plemenitu misiju kompanija duboko poštuje.

“Velika nam je čast da je kompanija Galenika bila dio ovogodišnjeg Orea Art Marketa kao platinasti sponzor i vjerujemo da je ovo samo početak jedne lijepe saradnje. Kako naša kompanija njeguje društveno odgovorno poslovanje, tako su se Galenika i Orea odmah prepoznali. Dodao bih da su nas partneri iz Orea Art Marketa dodatno nadahnuli da jednom simboličnom donacijom pomognemo Udruženje Srce za djecu i roditeljsku kuću, jer želimo pružiti podršku roditeljma i djeci koja borave u ovoj ustanovi i biju bitku života, stoga i u budućnosti ostajemo „Posvećeni ljudima, vjerni zdravlju” – izjavio je Country Manager kompanije Galenika u BiH, Naid Gubaljević. 

Leave a reply