Mi smo budućnost

Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova

76 godina smo u službi zdravlja sa preparatima i lekovima koje najčešće život znače. 
Naša kompanija posluje više od polovine jednog veka sa uspehom, a na zadovoljstvo potrošača naših proizvoda, poslovnih prijatelja sa kojima sarađujemo i koji nas s poverenjem i ponosom preporučuju u svakoj prilici i onih koji su svojim zalaganjem, ličnom kreativnošću i razumevanjem Galeniku učinili poznatom i van granica naše zemlje.

Vizija kompanije je vrlo jednostavna, želimo da unapredimo zdravlje i kvalitet života ljudi. Naša misija je da budemo lider u industriji na svim reprezentativnim tržištima, razvijajući najbolja rešenja, pružajući punu podršku našim partnerima, kreirajući zadovoljstvo, inspirišući druge.

Galenika u svom asortimanu ima preko 250 proizvoda, naši proizvodi su brendovi kojima se veruje.

Konstantnim radom na odabiru i osavremenjivanju asortimana, saradnjom sa licencnim partnerima, kao i sa stručnom javnošću, Galenika je uspela da stvori mnoge brendove kao što su: Bevipleks ©, Oligovit ©, Bensedin ©, Prilazid ©, Paracetamol ©, Jekoderm ©, Pantenol ©, Longacef ©, Diklofen ©….

Svesni činjenice koliki je značaj upravljanja ljudskim resursima u ostvarenju naših ciljeva, orijentisani smo na stalno ulaganje u razvoj naših zaposlenih. Kadrovska struktura i raznovrsnost obrazovnih profila, stručnjaka različitih kompetencija, doprinosi uspehu poslovanja i predstavlja našu najveću vrednost.

Galenika danas ima jasno definisan tok razvoja i ostvarene impresivne rezultate koji se, osim u dobijenim nagradama, vide i u pokazateljima poslovanja.

U narednim godinama očekuje nas velika tržišna ekspanzija, zahvaljujući kontinuiranim investicijama u strukturu i istraživanje, kao i širenju proizvodnih linija i asortimana. Nastavljamo tradiciju dugu 76 godina, sa jasnom vizijom da Galenika uvek bude na mestu koje joj pripada – na VRHU.

Galenika - najstarija farmaceutska kompanija u Srbiji

Galenika a.d. osnovana je 18. jula 1945. godine. Mlada firma sa samo četrdeset troje zaposlenih kreće vrtoglavom brzinom da se širi i razvija i vrlo brzo postaje važan deo farmaceutskog tržišta tadašnje Jugoslavije.

postavljeno je kompletno postrojenje za proizvodnju u Galenici, što ju je pozicioniralo kao četvrtog proizvođača penicilina na svetu. Prva bočica penicilina proizvedena je 31. Jula 1949. godine i od tog trenutka kreće vrtoglavi razvoj Galenike.

naučno-istraživački institut postaje deo Galenike. Timovi istraživača fokusiraju rad prvenstveno na razvoj generičkih lekova, u koje implementiraju svoje veliko znanje i umeće. To u mnogome doprinosi razvoju kompanije. Galenikine lekove odlikuje visok nivo sigurnosti, kvalitet i efikasnost u lečenju.Galenika a.d. je izuzetnom brzinom osvajala domaće tržište, a prelomni korak razvoja bila je izgradnja nove fabrike.

nam je omugućila da odlučno iskoračimo izvan nacionalnih okvira.

Milan Panić, osnivač američke farmaceutske kompanije ICN, potpisuje ugovor sa Galenikom i ona postaje ICN Galenika, jedna od prvih privatizovanih kompanija u SFR Jugoslaviji.

otvorena je nova Fabrika čvrstih farmaceutskih preparata, čija je izgradnja koštala preko 50 miliona evra. Kapaciteti nove fabrike bili su 2 milijarde tableta I 100 miliona kapsula na godišnjem nivou, a vrednost godišnje proizvodnje oko 100 miliona evra. Proizvodnja se odvija u 4.500 m2 prostora koji zadovoljava sve zahteve savremene farmaceutske proizvodnje.

Galenika postaje deo NC Group, najveće faramceutske kuće u Latinskoj Americi, svetski poznate i priznate.