Galenika je vlasnik GMP sertifikata

Farmaceutski sistem kvaliteta postao je neophodan element za povećanje konkurentnosti i opstanka organizacije na globalnom tržištu lijekova, dok je implementacija svih standard kvaliteta zahtjev u čitavoj organizaciji. Efektivan sistem menadžmenta kvalitetom u skladu sa najboljom praksom u Galenici se realizuje kroz implementaciju smijernica GMP i ISO standarda.

Već duži niz godina Galenika postiže značajne rezultate u primjeni zahtjeva dobre proizvođačke prakse, koja se kao termin prepoznaje širom sveta u proizvodnji i kontroli kvaliteta farmaceutskih proizvoda. U ovoj oblasti postigli smo najviši nivo kvaliteta i to potvrdili sticanjem EU GMP sertifikata za Fabriku čvrstih farmaceutskih preparata 2017. godine. Posjedujemo i GMP sertifikat Ruske Federacije za sve proizvode koji su registrovani u ovoj državi.

Galenika je danas vlasnik GMP sertifikata za sve proizvodne pogone lijekova koje je izdalo Ministarstvo zdravlja Srbije. GMP usaglašenost Kontrole kvaliteta potvrđena je i provjerom od strane ugovornih partnera.

Naši procesi projektovanja, proizvodnje, ugradnje i servisiranja proizvoda u skladu sa zahtjevima korisnika i zakonskom regulativom jesu posljedica implementiranja i održavanja standarda ISO 9001.

Primjenom HACCP sistema na osnovu analize rizika i preventivnih mjera obezbijeđena je proizvodnja dijetetskih proizvoda visokog nivoa kvaliteta. U 2018. godini uspješno smo izvršili implementaciju nove verzije standarda ISO 9001:2015, kao i resertifikaciju prema novim zahtjevima od strane sertifikacionog tela TÜV SÜD Management Service iz Njemačke. Time smo stvorili uslove za poboljšanje kvaliteta naših proizvoda, povećanje zadovoljstva korisnika, mjerenje performansi sistema i dalje unapređenje procesa i imidža naše kompanije.

Naši sertifikati

Izvršili smo i resertifikaciju prema standardu HACCP za dijetetske proizvode, kao i promenu sertifikacionog tela.

Politika kvaliteta i bezbednosti proizvoda