Ние сме иднината

Иднината им припаѓа на оние кои веруваат во убавината на своите соништа

Во здравствената служба сме 76 години со препарати и лекови кои најчесто значат живот. Нашата компанија работи успешно повеќе од половина век и на задоволство на потрошувачите на нашите производи, деловни пријатели со кои работиме и кои со сигурност и гордост ни препорачуваат во секоја прилика и оние кои со својата посветеност, лична креативност и разбирање ја направија Галеника позната во странство.границите на нашата земја.

Визијата за компанијата е многу едноставна, сакаме да го подобриме здравјето и квалитетот на животот на луѓето. Нашата мисија е да бидеме лидер во индустријата на сите репрезентативни пазари, развивајќи најдобри решенија, обезбедувајќи целосна поддршка на нашите партнери, создавајќи задоволство, инспирирајќи ги другите.

Галеника има над 250 производи во својот асортиман, нашите производи се доверливи брендови.

Со постојано работење на избор и ажурирање на палетата, соработка со лиценцирани партнери, како и со стручната јавност, Галеника успеа да создаде многу брендови како што се: Бевиплекс © , Олиговит © , Бенденин © , Прилазид © , Парацетамол © , Јекодерм © , Пантенол © , Лонгацеф © , Диклофен © ….

Свесни за важноста на управувањето со човечките ресурси во остварувањето на нашите цели, ние сме ориентирани кон постојани инвестиции во развојот на нашите вработени. Кадровската структура и разновидноста на образовните профили, експерти од различни компетенции, придонесуваат за успех на деловното работење и ја претставуваат нашата најголема вредност.

Денес, Галеника има јасно дефиниран курс на развој и постигна импресивни резултати, кои покрај добиените награди, може да се видат и во деловните индикатори.

Во следните години нè очекува голема експанзија на пазарот, благодарение на постојаните инвестиции во структурата и истражувањето, како и проширувањето на производните линии и асортиманот. Ние ја продолжуваме традицијата од 76 години, со јасна визија дека Галеника секогаш ќе биде на местото што и припаѓа – на ТОП.

Галеника - најстарата фармацевтска компанија во Србија

Галеника а.д. е основана на 18 јули 1945 година. Младата компанија со само четириесет и тројца вработени се движи со вртоглава брзина да се шири и развива и многу брзо станува важен дел од фармацевтскиот пазар на поранешна Југославија.

беше основана комплетна производствена фабрика во Галеница, која ја позиционираше како четврти производител на пеницилин во светот. Првото шише пеницилин е произведено на 31 јули 1949 година и од тој момент започна вртоглавиот развој на Галеника.

научниот истражувачки институт станува дел од Галеника. Екипи на истражувачи ја фокусираат својата работа првенствено на развојот на генерички лекови, во кои ги спроведуваат своите обемни знаења и вештини. Ова во голема мера придонесува за развој на компанијата. Лековите на Галеника се карактеризираат со високо ниво на безбедност, квалитет и ефикасност во третманот. го освои домашниот пазар со извонредна брзина, а пресвртницата во неговиот развој беше изградбата на нова фабрика.

тоа ни овозможи решително да излеземе надвор од националните рамки.

Милан Панић, основач на американската фармацевтска компанија ИЦН, потпиша договор со Галеника и стана ИЦН Галеника, една од првите приватизирани компании во СФР Југославија.

беше отворена нова Фабрика за цврсти фармацевтски препарати чија изградба чинеше над 50 милиони евра. Капацитетите на новата фабрика беа 2 милијарди таблети и 100 милиони капсули годишно, а вредноста на годишното производство беше околу 100 милиони евра. Производството се одвива во 4.500 м2 простор што ги исполнува сите барања на модерното фармацевтско производство.

Галеника станува дел од НЦ Групацијата, најголемата фармацевтска компанија во Латинска Америка, светски позната и призната.