1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Galenika u akciji "Očistimo Srbiju"

PDF Štampa El. pošta

Najstarija srpska farmaceutska kompanija, Galenika, podržala je akciju "Očistimo Srbiju" koju je pokrenulo Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja. 

U akciji, koja je započela krajem prošle godine, Galenika je do sada poklonila oko dve hiljade kutija za odlaganje papira zdravstvenim i obrazovnim ustanovama u Beogradu. Najveću količinu kutija Galenika je poklonila Kliničkom centru Srbije. U planu su još i VMA, KBC Bežanijska kosa, kao i klinički centri, bolnice, domovi zdravlja, apoteke i škole u celoj Srbiji.

"Kompanija Galenika je u skladu sa svojom politikom društvene odgovornosti od samog početka podržala akciju "Očistimo Srbiju". Želeli smo da na taj način doprinesemo da se unapredi kvalitet života i očuva zdravlje ljudi u Srbiji.  Posebno nam je zadovoljstvo, jer smo najvećoj zdravstvenoj instituciji u Srbiji, Kliničkom centru, poklonili 740 kutija i bar na neki način doprineli da njeno okruženje bude čistije, a samim tim i zdravije" - izjavila je Bojana Janković, zamenik direktora PR službe u Galenici.

Učešćem u akciji "Očistimo Srbiju" Galenika je, kao društveno odgovorna kompanija, samo nastavila da sprovodi svoju politiku zaštite životne sredine. "Galenika, u sprovođenju proizvodnih procesa kompanije primenom načela prevencije i predostrožnosti, sve aktivnosti planira i realizuje tako da prouzrokuju minimalni rizik zagađenja životne sredine i zdravlja ljudi. Saglasno zakonskim obavezama, sprovodi se redovni monitoring emisija i i misija zagađujućih materija u vodi i vazduhu. Rezultati monitoringa potvrđuju da se svi proizvodni procesi u Galenici a.d. realizuju prema regulatorno postavljenim standardima zaštite životne sredine" – objašnjava Milan Kandijaš, rukovodilac Službe za zaštitu životne sredine u Galenici.


Povratak