1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi

PDF Štampa El. pošta

udruzenje-davalacaUdruženje dobrovoljnih davalaca krvi Galenika, sa sedištem u Zemunu, Batajnički drum b.b. registrovano je u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu 10. maja 2007.  Lica ovlašćena da zastupaju i predstavljaju Udruženje DDK Galenike su Bratislav Jović i Verica Ćirić - predsednik udruženja. Članstvo ima 700 - 800 davalaca sa tedencijom povećanja. Naše udruženje je pristupilo Savezu dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srbije, a naši predstavnici su zauzeli mesta u Izvršnom odboru i Sudu časti Saveza.

Udruženje je dobrovljna, vanstranačka, humanitarna organizacija dobrovljnih davalaca krvi, osnovana sa ciljem rešavanja problematike u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi i popularisanja istog.


Ciljevi i zadaci udruženja su:

  • organizovanje akcija davanja krvi,
  • saradnja sa sličnim humanitarnim organizacijama u zemlji i inostranstvu, a naročito sa 
    Cvenim krstom Srbije i opštinskim i gradskim organizacijama tamo gde radi i deluje Galenika a.d,
  • saradnja sa ministarstvima za  zdravlje, rad i zapošljavanje, praćenje zakonskih i drugih propisa opšte, zalaganje za njihovu primenu koje doprinosi poboljšanju statusa dobrovoljnih davalaca i organizacija koje popularišu davanje krvi sa ciljem da se očuvaju stečena i u propise unesu nova prava,
  • razvijanje solidarnosti i saradnje među davaocima krvi, itd.
Uspešno sarađujemo sa svim službama za transfuziju krvi, a posebno za Kabinetom za transfuziju krvi Zemun. Svake godine organizujemo u proseku po šest akcija, od toga četiri sa zemunskom transfuzijom. Sve akcije su uspešne i sa velikim brojem prikupljenih jedinica krvi.


Tradicionalno, svake godine, u decembru organizujemo akciju otvorenog tipa na koju pozivamo goste iz mnogih gradova Srbije, Republike Srpske, Makedonije i Crne Gore. Na toj akciji prikupi se preko 180 jedinica krvi. Takođe, odazivamo se i na sve pojedinačne pozive i apele za pomoć i naše davaoce organizovano šaljemo u službe transfuzije odakle su pozivi i apeli upućeni.

"Razumevanje i podrška rukovodstva Galenike a.d. na čelu sa generalnim direktorom je na veoma visokom nivou, a to našem radu daje dodatnu snagu i elan i doprinosi većem i boljem angažovanju nas davalaca, u organizovanju i pružanju pomoći unesrećenima i onima kojima je naša pomoć preko potrebna", ističe Verica Ćirić, predsednica udruženja.

Akcije Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi:

Ovo su samo neke od do sada dobijenih zahvalnica:

 


Nazad