1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Parafarmaceutika

PDF Štampa El. pošta

ParafarmacijaPravilna ishrana i zdrav život nemaju cenu. Međutim dinamika modernog života praćena svakodnevnim stresom sve nas izlaže brojnim negativnim faktorima okruženja u kome živimo. Zbog toga značajno mesto u Galenikinom proizvodnom asortimanu zauzimaju preparati koji popravljaju kvalitet života, koji čoveku pružaju mogućnost da živi zdravo i pored brojnih rizika po zdravlje koje savremeni način života nosi.

Prateći zahteve tržišta lekova na kome se primećuje povećana potreba za samolečenjem, dodatnom terapijom i upotrebom dijetetskih sredstava u zdravoj populaciji, Galenika a.d. je nastavila da razvija svoj program dijetetskih preparata, po kome je prepoznaje najšira grupa potrošača. Neki od proizvoda iz ove grupe postali su snažan brend i zaštitni znak Galenike. Perspektive ovog programa i mogućnosti njegovog razvoja su velike s obzirom na stav savremene medicine da se blagovremenim i adekvatnim unošenjem biološki vrednih komponenti mogu sprečiti ozbiljna oboljenja.

Program parafarmacije obuhvata grupe preparata namenjenih prevenciji i samolečenju – dijetetske suplemente, medicinske flastere i sredstva opšte upotrebe.

Za proizvodnju dijetetskih suplemenata uređen je proizvodni prostor u skladu sa svim zahtevima za ovu vrstu proizvodnje, što je i potvrđeno dobijanjem sertifikata ISO 9001 i HACCP.

Proizvodnja medicinskih flastera je usaglašena sa zahtevima ISO 9001 i ISO 13485 ("CE" znak), što je i potvrđeno od strane nemačke sertifikacione kuće TÜV SÜD 2009.god.

Početkom aprila ove godine uspešno je završena druga nadzorna provera sistema kvaliteta od strane iste kuće, čime smo dokazali da sertifikovani sistem kvaliteta uspešno održavamo.Nazad